Arabistan, Ensarullah ile Müzakere Halinde Olduğunu Doğruladı

  • 01 Nisan 2020
  • 573 kez görüntülendi.
Arabistan, Ensarullah ile Müzakere Halinde Olduğunu Doğruladı
Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi, ülkesinin, Arap koalisyonunun Yemen’e karşı savaşını durdurmak için Ensarullah Hareketi ile müzakere halinde olduğunu doğruladı.
Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al-i Cabir, Wall Street Journal Gazetesine verdiği röportajda, geçen yıl Eylül ayında Aramco’ya bağlı petrol tesislerine Yemen kuvvetleri İHA’ları tarafından yapılan saldırıya değinerek, ülkesinin bu saldırıdan itibaren Husilerle her gün müzakerede bulunduğunu açıkladı.
Al-i Cabir, işgalci koalisyonun Sana’ya düzenlediği kapsamlı saldırılara değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Husilere, saldırılarımızın gerginlikleri arttırma doğrultusunda değil, onların füze saldırılarına tepki olarak gerçekleştiğini bildirdik.’
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Basın ve Enformasyon Bakanı Zayfullah el-Şami, el-Cezire kanalına verdiği röportajda, Yemen’de iki taraf arasındaki askeri gerginlikleri ortadan kaldırmak için Sana hükümetinin Suudi yetkililerle görüşmeleri iki gündür arttırdığını söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: ‘Ensarullah ve Suudi Arabistan arasında aracılar vasıtasıyla gerilimleri ortadan kaldırmak için görüşmeler gerçekleşmektedir.
Biz, eksiksiz ve tutarlı çözümler sunan kapsamlı bir barışa el uzatıyoruz.
Savaşın sona erdirilmesine yönelik görüşmeler, son günlerde artan gerilimlere rağmen hala devam ediyor.’
Yemen kaynakları pazartesi günü, işgalci Suudi koalisyonunun Marib, el-Cevf ve Saada olmak üzere çeşitli bölgelere kapsamlı saldırı düzenlediğini açıkladı.
Cumartesi akşamı da Yemen ordusu füze ve İHA birlikleri, Yemen savaşının başından bu yana Suudi hükümeti mevzilerine en büyük İHA ve füze saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırıda Riyad’ın önemli hedefleri Zülfikar ve Samad- 3 İHA’larıyla hedef alındı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.