Arabistan halkı ciddi iktisadi sorunla karşı karşıya

  • 12 Nisan 2017
  • 1.251 kez görüntülendi.
Arabistan halkı ciddi iktisadi sorunla karşı karşıya

Arabistan halkının yüzde 60 kadarının çok ciddi olarak iktisadi sorunla karşı karşıya olduğu bildirildi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Arabistan çalışma bakanlığı, Arabistan halkından 11 milyon kişinin, hükümetin halkın geçim sıkıntısı çeken kesimler için  yardım ve kredi vermeyle ilgili olarak fona kayıt yaptırdığını zira halkın vergilerin artışından dolayı  iktisadi açıdan zor durumda olduğunu bildirdi.

Arabistan’ın 21 milyonluk nüfusundan 11 milyonun iktisadi açıdan zor durumda bulunması halkın tepkisine neden olurken hükümet halkın tepkisini azaltmak için sübvansiyonlara başvurdu. Böylece Suudi rejiminin Yemen dahil bölgede savaş yanlısı siyasetlere harcadığı  milyarlarca dolar ödemelerden kaynaklanan ülke içindeki buhranı yatıştırmak istiyor ama aldığı tedbirlere rağmen bu sorun bir türlü çözülemiyor.

Hükümet, yakıt, elektrik ve su gibi kalemlere sübvansiyon uygulamasına başlarken,  Arabistan son aylarda ciddi bütçe açığı ile karşı karşıya kaldı.  Halkın yüzde 25’nin fakirlik çizgisinin altında  yaşadığı bildiriliyor. Suudi rejimi petrol gelirlerinin büyük bölümünü savaş malzemeleri alımı için harçıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.