Arabistan İran’ı Bahane Ederek Suriye’ye Saldırıyor

  • 10 Aralık 2016
  • 1.177 kez görüntülendi.
Arabistan İran’ı Bahane Ederek Suriye’ye Saldırıyor

Yemen’in eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan’ın, İran ve Yemen Ensarullah Hareketi arasında ilişkiyi bahane ederek Yemen’e saldırdığını ama bu meselenin doğru olmadığını söyledi.

El’Alem kanalına göre, Yemen’in eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Arabistan’ın boş bahaneyle Yemen’e karşı adaletsiz bir savaş açtığını söyledi.

Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan rejiminin Amerika tarafından silah  ve diğer çok yönlü destek aldığı sürece Yemen savaşının sona ermesi için yapılan barış görüşmelerinin de  olumlu sonuç vermeyeceğini söyledi.

Ali Abdullah Salih, kendisinin liderliğindeki güçlerin ve Ensarullah’ın  İran’la hiç bir irtibat ve işbirliğinin olmadığını belirterek, Yemen’in halihazırda iktisadi açıdan çok kötü olduğunu söyledi.

Ali Abdullah Salih, uluslararası kuruluşların Ensarullah hareketi ve kendi liderliğindeki güçleri savaş cinayetleri işledikleri yönünde asılsız suçlamalarına temasla,  bunların temelden yoksun ve düşmanca olduğunu söyledi.

Yemen eski cumhurbaşkanı, Arabistan ve onun müttefiklerinin  Yemen’de sivilleri öldürmelerine işaretle bunun açık bir şekilde  savaş suçu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.