Arabistan Yemen saldırısında yasak silah kullanıyor

  • 19 Nisan 2015
  • 1.026 kez görüntülendi.
Arabistan Yemen saldırısında yasak silah kullanıyor

Yemen’in başkenti Sana’da bazı sivillerin, Arabistan’ın bombardımanlarda kullandığı zehirli gaz içeren bombalar yüzünden boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.
Yemen medyası adının açıklanmasını istemeyen askeri bir uzmandan naklen, Arabistan savaş uçaklarının Sana halkına karşı kullandığı bombaların niteliği hakkında çarpıcı ifşaatta bulundu. Söz konusu askeri uzman Arabistan’ın Cuma günü Fac Atan bölgesine düzenlediği hava akınlarında son üç haftada kullanılan bombalardan çok farklı bombalar kullanıldığını ifşa etti.
Yemenli askeri uzman, bu bombaların çok ölümcül olduğunu ve içerdiği zehirli gazın yayılması sonucunda bombardımana uğrayan bölgede yaşayan insanların boğulma tehlikesi yaşadığı ve bu durumun ölümlere yol açtığını kaydetti. Yemenli askeri uzman uluslararası camiadan Arabistan’ın kullandığı yasak bombaları acilen araştırmasını istedi.
Gözlemciler Yemen’in Fac Atan bölgesinde çok sayıda sivilin boğulma tehlikesiyle ile karşı karşıya kaldığı, bazılarının da bu yüzden hayatını kaybettiğini belirtiyor.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.