Arabistan’da şiddet

  • 21 Aralık 2014
  • 851 kez görüntülendi.
Arabistan’da şiddet

Suudi Arabistan rejimi güvenlik güçlerinin ülkenin doğusunda yer alan eş’Şarkiye eyaletinde yer alan Avamiye kentinde yaşanan huzursuzlara yönelik düzenlediği şiddete dayalı girişiminde en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Habere göre,    Suudi güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu hayatını  kaybeden 4 kişinin Suudi rejimi muhalifi protestocular olduğu anlaşılıyor.

Suudi rejiminin muhaliflere yönelik son operasyonunda havadan helikopterlerin yanı sıra zırhlı araçları da devreye  soktuğu bildiriliyor.

Avamiye kenti, 2011’den beri  Suudi rejimi karşıtı halkın demokrasi ve serbest seçimler gibi isteklerin gündeme geldiği protesto gösterilerine sahne olurken,  bu gösterilerde ve daha önceki yıllarda  siyasi sebepten dolayı tutukluların sayısının ise en az 30 bin olduğu tahmin ediliyor.

Suudi rejimi, tutuklulara  her türlü baskıyı yaparken  binlercesinin ise hiçbir duruşmaya katılmaksızın  cezaevinde  tutulduğu ve yapılan itirazlara ise  Suudi rejiminin cevap vermemesi insan hakları kuruluşlarının da tepkisine neden oluyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.