Arabistan’ın Necran Şehri Düştü. Yemen Ordusu Cizan Şehrine de Girmek İçin Emir Bekliyor

  • 04 Aralık 2015
  • 1.021 kez görüntülendi.
Arabistan’ın Necran Şehri Düştü. Yemen Ordusu Cizan Şehrine de Girmek İçin Emir Bekliyor

Suudi Arabistan’ın Cizan ve Necran kentlerinin Yemen ordusu ve Halk Komitelerinin kuşatması altında olduğu açıklandı.

El Menar televizyonuna demeç veren Yemen Ordu Sözcüsü General Şeref Lokman, Cizan ve Necran’ı kuşatma altına aldıklarını ve emir gelmesi halinde bu kentlere gireceklerini söyledi.

General Şeref Lokman, Suudi Arabistan ile savaşın başlangıç aşamasının tamamlandığını, ilk aşama olan stratejik seçeneklere göre operasyonların genişletilmesi aşamasına geçtiklerini söyledi.

Yemen ordusu ve Halk Komitelerinin Suudi Arabistan’ın Cizan ve Necran kentlerini kuşatma altına aldığını belirten General Şeref Lokman, “şu an bu iki kenti ele geçirmek için siyasi kararı bekliyoruz. Önümüzdeki saatlerde veya günlerde yeni gelişmelere tanık olabiliriz” dedi.

Yemen içindeki cephelere dair de açıklamalarda bulunan General Lokman, “Marib’de ordu yanlısı kabilelerin işbirliği ile Sarvah ve Cevf bölgelerinde ateşkes sağlanması için çabalarımız sürüyor. Ancak biz dönemsel bir çözüm istemiyoruz. Düşmanı kovup topraklarımızı özgürleştirmek istiyoruz” dedi.

Suudi koalisyonunun Bab el-Mendeb’de de Ömeri üssüne girmek için yaptığı girişimlerin başarısız olduğunu belirten General Şeref Lokman, düşmanın birçok defa üssü ele geçirmek için saldırmasına rağmen üssün hala Yemen ordusu ve Halk Komitelerinin elinde olduğunu söyledi.

General Şeref Lokman, ülkenin güneyindeki gelişmelerle ilgili olarak da  şunları söyledi: “Bizim güçlerimiz kendi bölgelerini savunmak isteyen Güney Yemen Hareketi ile anlaşıp Aden’den çekildi. Ancak Mansur Hadi yanlısı milisler buraya hakim olduktan sonra burayı el-Kaide’ye teslim ettiler. Şu an Aden’de el-Kaide, Hadramut’ta da IŞİD bulunuyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.