Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu: 16 ölü

  • 28 Eylül 2017
  • 969 kez görüntülendi.
Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu: 16 ölü

Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne alabora oldu.

Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 16 Müslüman’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Bangladeş basınında yer alan habere göre, Emniyet Yetkilisi Abul Khayer yaptığı açıklamada, Arakan’dan Bangladeş’e geçmeye çalışan Müslümanları taşıyan teknenin Bengal Körfezi’nde alabora olduğunu bildirdi.

Hem denizdeki dalgalanmalar hem de kapasitesinin üzerinde insan taşıdığı için batan teknedeki 16 kişinin cansız bedenine Inani Kumsalı’nda ulaşıldığını aktaran Khayer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Cesedine ulaşılan Arakanlı Müslümanların çoğunun çocuk olduğunu söyleyen yetkililer, teknedeki 2’si kadın 4 Arakanlı Müslüman’ın da sağ kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Bu arada Uluslararası Göç Örgütü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, teknede 130 Arakanlı Müslüman’ın bulunduğunu duyurdu.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan’da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos’tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.