Arap Birliği’nden Türkiye’ye çağrı: Irak’tan Çık

  • 08 Ekim 2016
  • 1.064 kez görüntülendi.
Arap Birliği’nden Türkiye’ye çağrı: Irak’tan Çık

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul-Gheit dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nden Irak’ın egemenliğine saygı göstererek, karmaşa yaratan söylemleri durdurması çağrısında bulundu.

Gheit yaptığı açıklamada, Temmuz ayında Arap Birliği’nin Nouakchott Zirvesi’nde onaylanan bölgesel güvenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasıyla ilgili kararı hatırlattı.

Gheit, Türkiye ve Irak arasındaki gerginliğin tırmanmaması ve sorunun pürüzsüz bir şekilde çözülmesi arzusunu dile getirdi.

TBMM, terör örgütlerine darbe vurmak amacıyla Irak’ın Musul bölgesinde konuşlandırdığı askeri birliğinin görev süresini bir sene daha uzatma kararı almıştı. Irak Meclisi ise bu kararı sert bir dille kınadığını açıklamıştı. Irak tarafı, Türkiye’nin bu kararının “Türkiye ordusunun Irak topraklarını işgal ettiği” anlamında olduğunu ifade ediyor.

Irak başbakanı Haydar el-İbadi geçtiğimiz Perşembe günü BM Güvenlik konseyinden, Türkiye’yi kendi askerlerinin Kuzey Irak’tan geri çekmeye mecbur etmesini istemişti.

Türkiye başbakanı Binali Yıldırım ise, Türkiye askerlerinin IŞİD terör örgütüne karşı mücadele ve Irak’ta etnik değişikliklerin yapılmasına karşı çıkmak için Irak’ta varlığının sürdüreceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.