Arap Hukukçular, Filistinli Esir Milletvekillerine Destek Çağrısında Bulundu…

  • 18 Şubat 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Arap Hukukçular, Filistinli Esir Milletvekillerine Destek Çağrısında Bulundu…

Merkezi Cenevre’de bulunan Arap Kalkınma ve Ulusal Egemenlik Grubu “Temkin”, dünya parlamentoları başkanlarını ve üyelerini işgal zindanlarında tutulan Filistinli milletvekillerine destek için harekete geçmeye davet etti.

“Temkin” Grubu, dün (17 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsrail’in Filistinli milletvekillerini tutuklamasının hukuka aykırı olduğunu, insan haklarını ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmek; ahlaki, insani ve demokratik değerleri çiğnemek ve milletvekili dokunulmazlığını yok saymak anlamına geldiğini söyledi.

İşgal yönetiminin uluslararası hukuka ve anlaşmalara uymasını sağlamak için yoğun bir şekilde çaba sarf edilmesi gerektiğine dikkat çeken “Temkin” Grubu, işgal yönetiminin geçtiğimin birkaç yıl içinde haksız gerekçelerle Filistinli 65 milletvekilini ve bazı eski bakanları tutukladığını belirtti. Bildiride ayrıca, işgal zindanlarında hâlâ Filistinli 16 milletvekili ve iki eski bakanın bulunduğu ifade edildi.

Esir milletvekilleri dosyasının bölgesel ve uluslararası düzeyde gündemde kalmasını sağlayacakları sözü veren “Temkin” Grubu, esir milletvekilleri serbest bırakılıp dosya kapanana kadar gerekli her kapıyı çalmayı sürdüreceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.