Arap İnsan Hakları Örgütü: “2014 Yılında Filistin’deki Gözaltılarda Artış Oldu”

  • 20 Ocak 2015
  • 1.011 kez görüntülendi.
Arap İnsan Hakları Örgütü: “2014 Yılında Filistin’deki Gözaltılarda Artış Oldu”

İşgal altındaki Filistin topraklarında 2014 yılında Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği gözaltına alma operasyonlarının dikkat çekici derecede artış gösterdiği bildirildi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Arap İnsan Hakları Örgütü, konuyla ilgili yayınladığı raporda, 2014 yılında 1206 kişinin gözaltına alındığını ve bu rakamın daha önceki üç yılın rakamlarının çok üzerinde olduğunu söyledi.

Raporda, geçen yıl 2236 kişinin ifade vermeye çağrıldığı ve hiçbir hukuki gerekçe olmadan onlarca baskın, arama ve el koyma gerçekleştirildiği ifade edildi.

Arap İnsan Hakları Örgütü, dün (19 Ocak Pazartesi) yayınladığı raporda, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da gerçekleştirdiği operasyonların işgal güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla uyum gösterdiğine dikkat çekti.

İşgal güçlerinin 2014 yılında 6059 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilen raporda, bu rakamın yine daha önceki üç yılda işgal güçleri tarafından gözaltına alınanların sayısından fazla olduğu belirtildi.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinden en çok gözaltına alma operasyonu gerçekleştirenin Genel İstihbarat ve Koruyucu Güvenlik birimleri olduğuna işaret eden rapor, Koruyucu Güvenlik biriminin 652, Genel İstihbarat biriminin 526, Askeri İstihbarat biriminin 6 kişiyi gözaltına aldığını, 22 kişinin ise hangi birim tarafından gözaltına alındığının tespit edilemediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.