Arikat: İsrail bölgede terörizmin kaynağı bir bataklıktır

  • 02 Ocak 2015
  • 1.018 kez görüntülendi.
Arikat: İsrail bölgede terörizmin kaynağı bir bataklıktır

Filistin’in üst düzey yetkilisi, Siyonist rejimin bölgede terörizmin kaynağı ve bir bataklık olduğunu söyledi.
Fetih hareketi merkezi komite üyesi ve üst düzeyli Filistinli müzakereci Saib Arikat, bugün el-Meyadin TV kanalına verdiği demeçte, ” Eğer Amerika bölgede terörizm ve radikalizm ile mücadele ettiğini iddia ediyorsa, önce bölgedeki terörizm bataklığı, yani işgalci İsrail’i kurutması, ve yasaları çiğneyen İsrail’e karşı tavır sergilemesi gerekiyor” dedi.
Arikat ayrıca Siyonist rejim işgalciliğine son veren bildiriye Nijerya’nın son anda karar değiştirmesini eleştirerek, İİT’den Nijerya’nın çekimser oyu hakkında izahat almasını istedi.
Filistin üst düzeyli yetkili Nijerya’nın Filistin planına destek vereceğini belirttiğini ifade ederek, İİT’nin bu büyük Müslüman ülkeden son anda kararını neden değiştirerek çekimser oy kullandığını sorması gerektiğini ifade etti.
BM güvenlik konseyi geçen Salı akşamı, Filistin topraklarının Siyonist rejim tarafından işgal edilmesini yasaklayan bildiri taslağı, Amerika’nın vetosu nedeni ile reddedildi.
Konseye üye 8 ülke taslağa evet derken, Amerika ve Avustralya hayır, Nijerya’nın da aralarında bulunan 5 üye ise çekimser oy kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.