Arikat: Tel Aviv’le İlişkilerimiz Dönüşü Olmayan Bir Yola Girdi…

  • 19 Ocak 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Arikat: Tel Aviv’le İlişkilerimiz Dönüşü Olmayan Bir Yola Girdi…

Filistin Kurtuluş Örgütü Müzakere Dairesi Başkanı Saib Arikat, işgal hükümetinden işgal altındaki topraklarda 1949 yılında imzalanan Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ni uygulamasını ve söz konusu sözleşmenin maddeleri ile ek protokollerine uymasını istedi.

Arikat, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Robert Serry, Filistin’deki Japonya elçisi ve ABD Başkonsolosu ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bugün (19 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin-İsrail ilişkilerinin Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üyelik anlaşmasını imzalamasından sonra daha önceki gibi olmayacağını söyledi.

Mevcut durumun olduğu gibi kalmasının imkansız olduğuna dikkat çeken Arikat, kelimenin tam anlamıyla dönüşü olmayan yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

Aynı zamanda Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi de olan Arikat, işgal hükümetinin topluca cezalandırma yoluyla ve tehditleriyle mevcut durumu devam ettirmeye çalıştığını belirterek, işgal rejiminin kendisini hukukun üstünde bir devlet görerek Yahudi yerleşimi inşasını, politika dikte ettirmeyi, suikastleri, gözaltıları, baskınları ve kuşatmayı hiç kimseye hesap vermeden sürdürmek istediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.