Atıf Advan Gazze’nin Yeniden İmarı İçin Bağışlanan Paraların Abbas Yönetimi Tarafından Çalınabileceği Uyarısında Bulundu…

  • 05 Ocak 2015
  • 903 kez görüntülendi.
Atıf Advan Gazze’nin Yeniden İmarı İçin Bağışlanan Paraların Abbas Yönetimi Tarafından Çalınabileceği Uyarısında Bulundu…

Filistin Parlamentosu İktisat Komitesi Başkanı Atıf Advan, Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için bağışlanan paraların Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi tarafından çalınabileceği uyarısında bulundu.

Gazze’nin yeniden imarı için yapılan bağışların kullanımının resmi ve sivil kontrolden yoksun olduğuna dikkat çeken Advan, kurulduğu 1994 yılından bu yana Filistin Yönetimi’ne Arap ülkelerinden ve diğer ülkelerden hangi paraların ulaştığından hiç kimsenin haberi olmadığını bildirdi.

“Gerek uzlaşı hükümeti bakanlarından ve gerekse şeffaflıkla ilgili kuruluşlardan gelen rakamlar ve açıklamalar hiçbir değeri olmayan balonlardan ibaret” diyen Advan, şeffaflık kurallarının özellikle Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için toplanan paralar konusunda pratikte uygulanmasını istedi.

Advan, uzlaşı hükümeti bakanlarından bazılarının “Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için toplanan bağışlardan bir kısmı memur maaşlarının ödenmesinde kullanılacak” şeklinde açıklama yapmasının rahatsızlık verici olduğunu belirterek, bu tür açıklamaların Filistin Yönetimi maliyesinde keşmekeş olduğuna işaret ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.