Atvan: “Gazze’nin İmarı Siyasi Kararla Durdurulmuş”

  • 06 Mart 2015
  • 981 kez görüntülendi.
Atvan: “Gazze’nin İmarı Siyasi Kararla Durdurulmuş”

Filistinli parlamenter Ahmed Atvan, Filistin evinin daha önce Kahire ve Doha’da varılan uzlaşının temelleri üzerinden yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Uzlaşının gerçek manada siyasi ortaklığı esas alması gerektiğini belirten Kudüslü vekil Atvan, daha önce Kahire ve ardından Doha’da vardıkları anlaşmaların aslında böyle bir zemini oluşturduğunu, ancak zamanla ayrıntılara dalıp işin özünden uzaklaşıldığını söyledi.

Atvan konuyla ilgili yaptığı açıklamada ayrıca şunları paylaştı: “Filistin uzlaşısı dondurulmuş halde. Son zamanlarda Hamas ve Fetih arasında hiçbir görüşme olmadı. Hatta Batı Yaka’da Filistin Yönetimiyle Fetih hareketi arasında da ilişkiler kopuk. Batı Yaka’dan salıverilen bazı vekilleri tebrik etmek için bu sefer toplu bir ziyaret yapılmadı. İlişkilerin kopuk olması için sanki siyasi bir karar var. Bu aşamada Fetih ile Hamas arasında uzlaşıyla ilgili bir söz dolaşmıyor. Bu konuda ufukta bir şey gözükmüyor.”

Gazze’nin imarına da değinen Atvan, yardım taahhüdünde bulunan devletlerin sözlerini tutmadığını hatırlatarak, imar konusunda Filistin Yönetiminin kusurlu olduğunu ve siyasi kararla bunu engellemeye çalıştığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.