Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Borrell: İran’a yeniden yaptırım söz konusu değil

  • 16 Ocak 2020
  • 3.692 kez görüntülendi.
Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Borrell: İran’a yeniden yaptırım söz konusu değil

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell, Avrupa İran İslam Cumhuriyeti’ne yaptırımların yeniden dayatılması peşinde olmadığını açıkladı.

Çarşamba günü AB troykasını oluşturan Almanya, Fransa ve İngiltere’nin İran karşıtı ortak bildirisine tepki gösteren Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Borrell, bildirinin amacı çözüm yolu bulmak ve Bercam nükleer anlaşmasına tam uymayı sağlamak olduğunu belirtti.

AB troykası Salı günü yayımladıkları bildiride, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam nükleer anlaşmasında yükümlülüklerini askıya almasına tepki olarak anlaşmada tetik mekanizmasını devreye soktuklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Çarşamba günü AB dönem başkanlığını yürüten Hırvatistan Büyükelçisi ile görüşmede, AB troykasının tetik mekanizmasını devreye sokmaları yanlış bir zamanda yanlış bir karar olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi da AB troykasının bu hareketine gösterdiği tepkide, Avrupalı taraflar son bir yılda Bercam’daki yükümlülüklerini yerine getirmediklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.