Avrupa BirliÄŸi Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.238 kez görüntülendi.
Avrupa BirliÄŸi Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

Avrupa BirliÄŸinden (AB) yapılan açıklamada, Musul’un terör örgütü DEAÅž’tan kurtarılmasının, Irak’ın terörden arındırılmış bir gelecek inÅŸa etmesi için çok büyük bir adım olduÄŸu bildirildi.

Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi’nin Musul’da DEAÅž’a karşı zafer kazanıldığını bildirmesinin ardından AB Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Ä°nsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiser Christos Stylianides yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Musul’un DEAÅž’tan kurtuluÅŸu için çaba sarfeden Irak halkı, hükümeti ve emniyet güçleri tebrik edilirken, mücadelede hayatını kaybeden sivil ve askerler saygıyla anıldı.

Bundan sonraki süreçte sivil halkın korunmasına öncelik verilmesi gerektiÄŸi vurgulanan açıklamada, Musul halkı arasında uzlaşı saÄŸlanmasının hem Musul’un hem de Irak’ın geleceÄŸi için önemine iÅŸaret edildi.

Musul’dan kaçanların kente geri dönmesi için bir süreç baÅŸlatılması ve toplumlar arası güven arttırıcı önlemlerin alınması gerekliliÄŸine dikkat çekilen açıklamada, AB’nin Irak’a insani, güvenlik, istikrar ve uzlaşı alanında karşılaÅŸtığı sorunlar baÄŸlamında destek vermeyi sürdüreceÄŸi ifade edildi.

Ä°ngiltere savunma bakanı da dün gece Musul’un kurtarılması münasebetiyle Irak baÅŸbakanı aradı ve tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.