Avrupa ülkeleri İran ile tıp alanında işbirliğinde bulunmak istiyor

  • 18 Haziran 2016
  • 1.023 kez görüntülendi.
Avrupa ülkeleri İran ile tıp alanında işbirliğinde bulunmak istiyor

İran sağlık, tedavi ve tıbbi eğitim bakanı, avrupa ülkelerinin İran ile tıp alanında işbirliğinde bulunmak istediklerini bildirdi.

Mehr haber ajansına açıklamada bulunan İran sağlık, tedavi ve tıbbi eğitim bakanı Hasan Gazizade Haşimi, yabancı ülkelerin İran’da üniversite şubesi açmak istediklerini belirterek, Fransa ve İtalya ülkelerinin İran hükümetinden, İran’da üniversite şubesi açmalarına imkan tanımasını istediklerini söyledi.

Tahran tıp bilimler üniversitesinin sınır bölgeleri, İran serbest ticaret bölgeleri ve daha önemelisi muhtelif ülkelerde muhtelif şubeler açabileceğini ve örnek olarak Şiraz üniversitesinin Arap ülkelerinde bir şubesinin nasıl bir sakıncası olabileceğini belirten İran sağlık, tedavi ve tıbbi eğitim bakanı, bu yolla söz konusu ülkelerdeki İranlıların yurt dışında İran üniversitesinde tahsilini sürdürmesine ve hem de yabancı öğrencilerin daha kolay olarak bu üniversitelerde öğrenimlerini görmelerine sebep olabileceğini belirtti.

Gazizade Haşimi, Irak ve Orta Asya ülkelerinin İran açısından önem taşıdığını ve İran’ın büyük üniversitelerinin bu ülkelerde var olması yönünde çalışmak gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.