Avrupalı diplomatlar: Brüksel oturumunun hedefi nükleer anlaşmaya destektir

  • 11 Ocak 2018
  • 922 kez görüntülendi.
Avrupalı diplomatlar: Brüksel oturumunun hedefi nükleer anlaşmaya destektir

Avrupalı diplomatlar, bugün İran, Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarının Brüksel’de yapacakları oturumun hedefinin İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmayı desteklemek olduğunu bildirdiler.

Reuters’in haberine göre, Avrupalı diplomatlar, Brüksel oturumunda Avrupa güçlerinin İran’a, nükleer anlaşma karşısındaki taahhütlerine bağlı kalacakları konusunda emin olmasını istediklerini hatırlatacaklarını söylediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen Avrupalı bir diplomat, ‘bugün Brüksel’de yapılacak oturumdan hedefin Amerika’ya İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kaldığını ve nükleer anlaşmanın korunmasına destek vereceklerini bildirmek olacağını’ söyledi.

Bugün Brüksel’deki oturuma AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini de katılacaktır.  Sözkonusu  oturum Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayla ilgili yapacağı açıklama eşiğinde düzenlenmesi dikkat çekiyor.

Trump’ın yarın  Amerika’nın nükleer anlaşmayla ilgili tutumunu  çok açık bir şekilde koyması konusunda açıklama  yapması bekleniyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.