Avrupalı otomotiv yatırımcıları İran’da

  • 05 Mayıs 2016
  • 984 kez görüntülendi.
Avrupalı otomotiv yatırımcıları İran’da

İran’ın önemli otomotiv şirketlerinden SAİPA’nın genel müdürü Mehdi Cemali, Avrupalı otomotiv yatırımcılarından Tahran’ın güneyinde yer alan Kaşan kentinde 500 milyon Euro’luk bir yatırımın gerçekleşeceğini söyledi.

İRİB ajansına göre, Mehdi Cemali, Avrupalı otomotiv yatırımcılarla varılan anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kaşan SAİPA şirketinin potansiyeline temasla, bu doğrultuda bu firmanın dünyanın güçlü şirketlerinden Fransız Peugeot-Sitroen Şirketini stratejik ortağı olarak seçtiğini söyledi.

SAİPA genel müdürü açıklamasında ayrıca, Kaşan SAİPA şirketinin ilk kez, kendi hissesini bir yabancı şirkete sattığını ve bu doğrultuda iki şirketin ortak olarak üretim yapacağını söyledi. 300 milyon Euro’luk yabancı sermayenin geleceğini söyleyen SAİPA yetkilisi, bu anlaşmayla, Kaşan SAİPA’nın, Peugeot-Citroen’in Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’daki üretim merkezi olacağını belirterek, Kaşan SAİPA’nın üretimlerinin Fransız şirketinin üretimleri olacağını ve ihracattan ayrı olarak İran piyasasında da satılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.