Avrupa’nın en büyük bilimsel heyeti İran’a geldi

  • 07 Eylül 2015
  • 913 kez görüntülendi.
Avrupa’nın en büyük bilimsel heyeti İran’a geldi

İran Bilimler, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Dr.Hüseyn Salar Amoli, Avusturya Cumhurbaşkanı’nı eşlik eden büyük heyetle beraber Avrupa’nın en büyük bilimsel heyetinin İran’a geldiğini bildirerek, sözü edilen bilimsel heyetle öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi gibi alanlarda görüşmeler yapılacağını belirtti.

Dr. Hüseyn Salar Amoli, ‘Başka ülkelerden de İran’a bilimsel heyetler gelecek mi?’ sorusuna ilişkin İtalya, Almanya, Fransa ve İsviçre’den de bazı heyetlerin İran’a gelmek için hazırlıklı olduklarını ilan ettiklerini ve bu heyetlerin İran Bilimler, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği yapmaya ilgi gösterdiklerini söyleyerek, İran’ın bazı önde gelen üniversiteleri başkanlarının da gelecek ay Rusya’ya gönderileceğini kaydetti.

İran Bilimler, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Dr. Salar Amoli, ayrıca Çarşamba günü İran ve Avusturya üniversiteleri arasındaki işbirliğini artırmak için de İran ve Avusturya arasında bazı anlaşmaların imzalanacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.