Avustralya, Hamas’ı resmen “terör” listesine aldı

  • 06 Mart 2022
  • 102 kez görüntülendi.
Avustralya, Hamas’ı resmen “terör” listesine aldı

Avustralya hükümeti, Siyonist rejim İsrail’in baskısı altında dün Filistin direniş hareketi Hamas’ı resmi olarak “terör” listesine aldı.

Avustralya hükümetinin kararına göre, bu ülkede Hamas’a finansman sağlanması veya başka yardımların yapılması halinde, suç işleyenler cezalandırılarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekler. Avustralya’nın Hamas’ı terörist ilan etme kararı, Amerika, İngiltere, Almanya ve Siyonist rejim İsrail’in diğer bazı Batılı müttefiklerinin Filistin’e karşı şimdiden harekete geçtiği bir zamanda geldi.

İSNA’ya göre, Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews sekiz örgütün terör listesine alındığını duyurdu ve “Bu ülkede bu tür kötü niyetli “fikirlere yer yok” dedi.

Avustralya İçişleri Bakanı, ülkenin terörle mücadele yasalarının yalnızca terörist faaliyetleri ve teröristleri değil, aynı zamanda bu terör eylemlerini planlayan ve finanse eden kurumları da ele alması gerektiğini söyledi.

Filistinli gruplar ise Avustralya’nın Hamas’ı “terör” örgütleri listesine alma kararını kınadılar.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, Avustralya’nın Hamas’ı terör örgütü listesine alma kararını reddettiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Avustralya hükümetinin, halkımızın topraklarının kurtuluşu mücadelesinde meşru haklarını ve ilkelerini savunmasını çirkin inançlar olarak tanımlamasını şiddetle kınıyoruz.”

Rişk, bunların “Filistin halkının tarihinin ve gerçekliğinin yanlış anlaşılmasına dayanan asılsız suçlamalar” olduğunu vurguladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.