Ayetullah Ahmed Cenneti: Kürdistan’ı bölgenin yeni İsrail’ine dönüştürmek istiyorlar

  • 20 Eylül 2017
  • 1.358 kez görüntülendi.
Ayetullah Ahmed Cenneti: Kürdistan’ı bölgenin yeni İsrail’ine dönüştürmek istiyorlar

Irak’ın Kürdistan bölgesinde yeni bir İsrail’in ortaya çıkartılmasını planlayan komplolara işaret eden İran Uzmanlar Meclis Başkanı, Irak halkının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

İran Uzmanlar Meclis Başkanı Ayetullah Ahmed Cenneti, bu meclisin 5. döneminin üçüncü toplantısında yaptığı bir konuşmada Myanmar’daki olaylara işaret ederek, “Kötü bir koşulda olan Müslümanlar, en acımasız insanlarla karşı karşıya geldiler. Maalesef İslam ümmeti de bu cinayetler karşısında sessiz kaldı ki eninde sonunda bunun ağır maliyetine de katlanmak zorunda kalacak” ifadelerinde bulundu.

IKBY’nin yapmak istediği referanduma da değinen Ayetullah Cenneti, sözlerini şöyle sürdürdü: Irak’ın Kürdistan bölgesinde başka bir İsrail oluşturmak istiyorlar ve bu mesele, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ın Müslümanları güçsüz duruma düşürmek için peşinde oldukları bir plandır. Irak halkına destek sağlayarak tüm bu komploları boşa çıkartmalıyız.

Uzmanlar Meclis Başkanı konuşmalarına şu ifadeleri de ekledi: Günümüzde İran küresel arenada gayet üstün bir konumda yer alıyor, nitekim ki sulta düzeninin İran’a kızmasının sebebiyse bizim onların görünüşteki güler yüzlülüğüne aldırmadan gençlerimizin yeteneğine dayanmamızdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.