Ayetullah Ali Kasım’ı vatandaşlıktan çıkaran Al-i Halife rejimi protesto edildi

  • 22 Haziran 2016
  • 1.086 kez görüntülendi.
Ayetullah Ali Kasım’ı vatandaşlıktan çıkaran Al-i Halife rejimi protesto edildi

Bahreyn’deki Al-I Halife rejiminin, ülkenin önde gelen ve tanınmış Şii din adamlarından Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlık hakkını iptal etmesi, içeriden ve dışarından protesto edildi.

 

Bahreyn’deki Al-I Halife rejiminin, ülkenin önde gelen ve tanınmış Şii din adamlarından Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlık hakkını iptal etmesi, içeriden ve dışarından protesto edildi.

Şeyh Al-i Selman’ın vatandaşlıktan çıkarıldığı haberini duyan çok sayıda Bahreynli, bu alimin evinin etrafında toplanarak, Al-i Halife rejiminin bu kararını protesto ettiler.

Bahreyn halkı dün ed-Deraz bölgesinde Bahreyn yönetiminin ülkenin tanınmış Şii İslam alimi İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmasını protesto ederek kınarlarken, bu rejimin baskıcı siyasetlerinin bir an önce durması gerektiğini bildirdiler.

Bu arada Bahreyn dikta rejimi ordu ve güvenlik güçlerinin ise göstericilerin olduğu bölgeye giderek onlara saldırdıkları bildirildi.

Bahreyn ordusu zırhlı araçlarının ise göstericilerin etrafını tamamen kuşattıkları belirtilmekte.

Diğer taraftan Bahreyn 14 Şubat İnkilapçı Koalisyonu yayınladığı bildiride, Şeyh İsa Kasım’a yönelik her türlü girişimin tehlikeli olduğunu zira onun Bahreyn’in İslami ve Milli tanınmış bir siması ve de İslam dünyasında İslami kuruluşların simgesi olduğuna yer verildi.

Bu arada Bahreyn alimlerinden Seyyid Abdullah el-Gureyfi de, Şeyh İsa Kasım’a yönelik Bahreyn rejiminin girişiminin Bahreynli bütün Şiilere karşı girişim sayıldığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti de, Al-i Halife rejiminin Şeyh Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmasını kınadı.

Bu bağlamda, İran Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn dikta rejiminin bu ülkenin seçkin alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmasını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı ayrıca konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ayrıca dini ve milli liderler, Bahreyn halkının dini inançları aleyhinde ve halkın malvarlığına yönelik saldırılarını da kınadı.

Bildiride Bahreyn rejiminin bu girişimlerinin bu ülkede reformlarla ilgili olarak görüşmeler ve sorunların barışçı yoldan halledilmesi ümidini de ortadan kaldırdığı halk ile irtibat köprülerinin bu ülkenin ılımlı liderlerine yönelik girişimlerden kaçınılması ve gerçeklerin kabul edilmesi ve Bahreyn’de milli barış için görüşmelerin ciddiyetle yapılması ve sonuçlandırılması gereğine vurgu yapıldı.

İran Cumhurbaşkanı Ofisi Siyasi İşler Yardımcısı Hamid Ebu Talibi de, Bahreyn gelişmelerinin, Suudi rejiminin kendini bölgedeki katliam ve kan dökme bataklığından kurtarmak için sinsice bir hilesinden ibaret olduğunu bildirdi.

Şeyh Kasım’ın vatandaşlıktan çıkarılmasına Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani de tepki göstererek, Bahreyn rejimini uyardı.

İran Kudüs Ordusu komutanı tarafından yayınlanan raporda, mazlum Bahreyn halkının uzun yıllardır, Bahreyn Al-i Halife rejiminin baskı, zulüm, tahkir ve şiddetine, insanlık dışı girişimine maruz kaldığına yer verilirken, Bahreyn rejiminin, halkın nezaketini görmezden geldiğini ve BM’ler, Amerika ve diğer ülkelerin yaşananlar karşısında sessiz kalmasının ise, bu ülkede işlenen cinayetler ve baskıların daha da şiddetlenmesine neden olduğuna yer verildi.

Bildiride, Bahreyn’in İslam alimlerinden Şeyh Ali Selman ile diğer siyasi ve dini liderlerin uluslararası toplumun sessizliği eşliğinde tutuklanmasının, Bahreyn rejimini bu küstahlığa çektiğine temasla, bu sessizliğin Bahreyn’de Şeyh Ali Selman gibi Şii din aliminin ve Şeyh İsa Kasım’ın tutuklanması ve tehdit edilmesine neden olduğuna yer verildi.

İran Kudüs Ordusu komutanı, Şeyh İsa Kasım’ın harimine saldırının kırmızı çizgi olduğunu, bu kırmızı çizginin geçilmesi halinde Bahreyn’de ve bölgede ateşin alevinin her yeri kaplayacağı ve halk için de silahlı mücadeleden başka yolun kalmayacağına vurgu yapıldı.

Irak Hizbud davet, Ehli Hak hareketi ve Irak en-Nüceba derneği ayrı ayrı bildiriler yayınlayarak, Bahreyn’in tanınmış din alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn yönetimi tarafından vatandaşlıktan çıkarılmasını kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.