Ayetullah Amoli: 13 Aban (4 kasım) düşmanların komplolarına karşı uyanık olmanın mesajıdır

  • 31 Ekim 2016
  • 1.067 kez görüntülendi.
Ayetullah Amoli: 13 Aban (4 kasım) düşmanların komplolarına karşı uyanık olmanın mesajıdır

İran’ın taklid mercii alimlerinden Ayetullah Abdullah Cevad Amoli, hicri şemsi takvime göre ”13 Aban’ın (4 kasım) mesajı düşmanların oyunlarına karşı uyanık olmak gerektiğidir” dedi.

İRNA’nın haberine göre, dün Kum kentinde 13 Aban (4 kasım) günü merasimleri tertip komitesi üyelerini kabulünde konuşan Ayetullah Cevad Amoli, İranlı her müslümanın görevinin dünya siyonizmi ve emperyalizminin İslam inkılabı aleyhindeki plan ve projelerine karşı uyanık olmak  ve onların  oyunlarını bozmak olduğunu  söyledi.

Ayetullah Cevadiyi Amoli, 13 Aban’ın (4 kasım 1979) içeri ve dışarıya yönelik iki mesajının olduğunu, içerisi için mesajının  şehitlerin makamını bilmek, onların fedakarlıklarının karşılığını verebilmek olduğunu dışarıya mesajının da, ”eğer bugün dünya emperyalizmi ve siyonizmi karşısında özgürlük, güvenlik, bağımsızlık ve onurumuz varsa bunu da şehitlere borçluyuz” şeklinde olduğunu söyledi.

Ayetullah Cevadiyi Amoli, siyonizmin  her zaman tehlike olduğunu  belirterek,  onların her zaman İslam inkılabının yüksek  ülküleri aleyhinde programlar yaptıklarını ve bugün de bölgede siyonizm ve emperyalizmin çok boyutlu bir şekilde vekalet savaşını uygulamaya geçirdiklerini söyledi.

Bilindiği gibi 4 kasım 1979 tarihinde İmam Humeyni Takipçileri Üniversiteliler,  Amerika’nın İran’da casusluk yuvası olarak kullandığı  sözde Amerikan büyükelçiliğini ele geçirmişlerdi.

İran’da 13 Aban (4 kasım 1979) tarihi, her yıl Dünya Emperyalizmine karşı Milli Mücadele Günü olarak kutlanmakta ve bu vesileyle  çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.