Ayetullah Amoli Laricani: Halkın seçimlerdeki görkemli katılımı İslam nizamına sahip çıktığını gösterdi

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.194 kez görüntülendi.
Ayetullah Amoli Laricani: Halkın seçimlerdeki görkemli katılımı İslam nizamına sahip çıktığını gösterdi

İslami İran Yargı Gücü başkanı Ayetullah Amoli Laricani, dün İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin merasiminde yaptığı konuşmada, İran halkının 12. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40 milyondan fazla bir katılım sergilemelerinin nizamın cumhura ait olduğunu dünyaya gösterdiğini söyledi.

Ayetullah Sadık Amoli Laricani, İran meclisinde düzenlenen yemin merasiminde, İran içinden ve dışından gelen  misafirlere teşekkür ederek, ”İran halkının İslam inkılabının azılı düşmanlarına, 40 yıl geçmesine rağmen İslam nizamının ülkülerine  çok güçlü bir şekilde bağlı kaldığını ve düşmanlara direndiğini” gösterdiğini  belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti nizamı, dünya istikbarı tarafından sayısız tehditlere rağmen, dini öğretilerle, dünyaya dine dayalı halkçı ve özgürlüğün mihveri olmayı başardığını söyledi.

İran yargı kurumu başkanı, İran’da dine dayalı halkçı  siyasi nizamın, halkın oyuna, dini öğretilere ve ahlaki değerleri içerdiğine temasla, ”bu siyasi sistemin arkasında felsefe, metafizik ile yoğrulmuş zengin felsefedir ve değerlidir ve liberal demokrasi sistemindeki  paradokslardan arınmıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.