Ayetullah Amoli Laricani’den İlahi Dinler Arasında Şiddete Karşı Mücadelede İşbirliği Çağrısı

  • 27 Ocak 2015
  • 778 kez görüntülendi.
Ayetullah Amoli Laricani’den İlahi Dinler Arasında Şiddete Karşı Mücadelede İşbirliği Çağrısı

     İslami İran Yargı Gücü Kurumu başkanı Ayetullah Amoli Laricani, dün dünya Ermeni Katolikleri lideri Nerses Bedros ile görüşmesinde  bugün dünyanın en önemli sorununun maneviyattaki boşluk olduğunu bildirirken, dünyada  insanların kendilerinden yabancılaşması ve maneviyat ve tevhidi dinlerden uzaklaşmasının sebepleri ve unsurlarının çok fazla olduğunu söyledi.

Laricani, tevhidi dinler arasında teamülü dün halklarının yakınlaşması, şiddetten sakınmak ve mazlum milletlere karşı zalim  yönetimlere  karşı mücadele için önemli bir unsur olarak niteledi.

      İran Yargı Gücü Kurumu başkanı, İran aleyhindeki kanunsuz yaptırımlar ve bazı devletlerin buna karşı  izledikleri çelişkili tutumlarına da işaretle; batılı  devletlerin  yöneticilerinin  dünya milletlerine ve ülkelerine yönelik bakışlarının,  adilane, dini ve ilahi bakış olmadığını ve tamamen zalimce olduğunu söyledi.

      Söz konusu görüşmede dünya Ermeni Katolikleri lideri patrik Bedros da, dünyada maddiyatın yayılması sonucu, özellikle batılı ülkeler olmak üzere dünya genelinde maneviyatın  son derece azaldığını belirterek; ” bugün açık bir şekilde söylemek gerekirse gerçek Hıristiyanlık yalnızca Vatikan ülkesiyle sınırlıdır” dedi.

      Patrik Bedros, bazı  devletlerin, dünyada ilahi  dinlerin yakınlaşmasını kendi işlerine uygun görmemelerinin ve bu doğrultuda   barış ve güvenliğin yerleşmesini istememelerinin esef verici olduğunu belirterek; ‘onlar milletler arasında savaş istiyorlar ve milletler arasında maddi ve iktisadi  ayrımların oluşmasını istiyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.