Ayetullah Cenneti: ABD’nin Kudüs kararı fiyasko ile sonuçlanacak

  • 14 Aralık 2017
  • 1.025 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: ABD’nin Kudüs kararı fiyasko ile sonuçlanacak

İran Anayasayı Koruma Konseyi Sekreteri Ayetullah Ahmet Cenneti, Washington’un Müslümanlar’ın ilk kıblesini Siyonist rejimin sultası altına geçirmeye çalıştığını ifade etti.

Bugün Tahran’da açıklama yapan Ayetullah Ahmet Cenneti, ABD’nin Suudi Arabistan’ın katılımıyla, Yemen, Bahreyn ve yapabildiği her yere müdahale ettiğini, Suriye’de de aynı şeyi yaptığını ancak direniş cephesinin gayreti ile yenildiğini vurguladı.

Ayetullah Cenneti, diğer ülkelerin işlerine karışma zamanın artık geride kaldığını, Müslüman ve gayri Müslüman dahil dünya kamuoyunun ABD ve bölgesel müttefiklerine müdahale izni vermeyeceğini kaydetti.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi de, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma kararını, yasa dışı, akılsızlık ve siyasi intihar olarak niteledi.

Gazetecilere konuşan Burucerdi, bu girişimin İngiltere ve ABD’nin diğer müttefiklerinin tepkisine yol açtığını, ayrıca İslam ülkelerinin birbirine yakınlaşmasına neden olduğunu vurguladı.

Bu arada Tahranlı öğrenciler, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için Tahran’da İsviçre’nin Büyükelçiliği önünde toplanarak, “kahrolsun ABD” ve “kahrolsun İsrail” sloganları atıp, Trump’ın kararını kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.