Ayetullah Cenneti: Korgeneral Süleymani’nin şehadeti, anti Amerika ve anti Siyonist hareketleri yaydı

  • 16 Ocak 2020
  • 881 kez görüntülendi.
Ayetullah Cenneti: Korgeneral Süleymani’nin şehadeti, anti Amerika ve anti Siyonist hareketleri yaydı

İran Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı Ayetullah Ahmed Cenneti, İslami İnkılab’ın yaşam tazelemesi, ulusal birliğin pekiştirilmesi ve anti Amerika ve anti Siyonist hareketlerin yayılmasının Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetinin bereketlerinden olduğunu vurguladı.

Rehberlik Bilgeler Meclisi’nde düzenlenen oturumda konuşan Ayetullah Cenneti, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetinin herkes için büyük trajedi olduğunu ve Irak, Suriye, Afganistan gibi bölge ve diğer milletlerin bu acı olaydan dolayı yas tuttuklarını söyledi.

Rehberlik Bilgeler Meclisi, Şehit Korgeneral Süleymani’nin dindarlığı, huzur ve metaneti gibi diğer özelliklerine de dikkat çekerek, bu büyük komutanın eşsiz, mümin ve mücahit bir gazi olduğunu ifade etti.

Amerikan askerlerinin bölgeden çekilme meselesinin gündemde yerini koruduğuna dikkat çeken Ayetullah Cenneti, bu büyük şehidin kanından kaynaklanan bereketlerin sonu gelmediğini belirti.

Tahran’da Ukrayna’ya ait yolcu uçağının düşmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getiren Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı, ülke yetkililerinden bu elim olayın teknik boyutlarını araştırıp, halkı bilgilendirmelerini istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.