Ayetullah Cevad Amuli: Allah’a karşı ümitsiz olmak küfürdür!

  • 01 Mayıs 2015
  • 845 kez görüntülendi.
Ayetullah Cevad Amuli: Allah’a karşı ümitsiz olmak küfürdür!

“Bugün insanın hakikatine eremediği sırların birçoğu kıyamet günü aşikar olacaktır. Kıyametin mahiyeti ve zamanı insan için bir muamma ve belirsizliktir. Hiç kimse kıyamet gemisine ne zaman bineceği bilmiyor. Fakat şu var ki; İnsan, bugün dünyayı çalkalayan dalgalı deniz sakitleştiği zaman(!) kendisini sahili olmayan ummana götürecek kıyamet gemisine biner.

Birçok insan bu dünyada ilahi rahmetten ümit keserken bazıları da ilahi mahkemede hiç kimsenin kendisine yardım etmeyeceği veya edemeyeceği gibi yanlış bir inanışa sahip. Bu bağlamda rahmet ve bağışlamasının sınırı olmayan Allah’tan her iki manada da ümit kesmek küfürdür” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde Yemen’de yaşanan krize de değinen Ayetullah Amuli;

“Suudilerin işlediği cinayetler ne akıl ne de vicdan kurallarına dayanır. Haremeyn’in savunuculuğuna soyunan bir ülkenin başka bir Müslüman ülkeye saldırması ne anlama geliyor? Cinayet işleyen biri nasıl olur da Haremeyn’e ve İslami öğretilere değer verdiğini iddia edebilir?

Maalesef bu cinayet emri İslam düşmanı bir ülke tarafında verilmekte ve desteklenmekte. ABD gibi elini 70 milyon masum insanın kanına bulamış ve iktidarını öldürdüğü insanların mezarları üzerine inşa eden bir ülkenin samimiyeti sahte, gövde gösterisi ise boştur. Suudi Arabistan ABD ne emir verirse sorgusuz sualsiz yerine getiriyor. Suudilerin irade boyunduruğu ABD’nin elinde. ABD nereye çekerse Arabistan oraya gidiyor” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.