Ayetullah Eraki: Düşmanlar, Bağdat’ı tefrika yerine çevirmeye çalıştı, ancak vahdet merkezi oldu

  • 17 Şubat 2018
  • 1.110 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Düşmanlar, Bağdat’ı tefrika yerine çevirmeye çalıştı, ancak vahdet merkezi oldu

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Dünya Forumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, düşmanların Bağdat’ı Müslümanlar arasında tefrika ve bölünmüşlük yeri haline getirmeye çalıştığını, ancak bugün Irak’ın başkentinin İslami birlik merkezi haline geldiğini kaydetti.

Ayetullah Muhsin Eraki bugün Irak’ta 40’ı aşkın düşünür ve 10 İslam ülkesinin katılımıyla Bağdat’ta çalışmalarına başlayan İslami Birlik Irak Forumu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İslam ümmeti arasında bölünmüşlük ve tefrikadan üstün hiçbir günahın olmadığını çünkü bölünmüşlüğün Allah Resulü’ne -sav- itaat etmemek anlamına geldiğini ve Kuran’ı Kerim’de buna işaret edildiğini vurguladı.

İslam ümmetinin yeniden dinin kucağına dönmesine değinen İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Forumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki,  yıllar boyunca birbirimizi öldürdük ve İslami kimliğimizden uzaklaştık, ancak gelinen noktada kendi İslami kimliğimize dönmekteyiz” ifadesini kullandı.

Ayetullah Eraki, ayrıca Irak’ta büyük dini merciliğin IŞİD ile mücadeledeki zafer ve İslami birliğin takviyesindeki rolünü övdü. Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’na da İslami Vahdet Irak Forumu’nun kurulmasındaki işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.