Ayetullah Eraki: Trump’un müslümanlarla ilgili sözleri kaygı vericidir

  • 17 Kasım 2016
  • 879 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Trump’un müslümanlarla ilgili sözleri kaygı vericidir

İslam mezheplerini yakınlaştırma kurumu genel sekreteri, ABD’nin yeni seçilmiş cumhurbaşkanı Trump’un müslümanlarla ilgili sözlerinin kaygı verici olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Çin din alimleri ve elitlerinden bir grupla görüşmesinde bu sözleri söyleyen İslam mezheplerini yakınlaştırma kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Mezhepleri yakınlaştırma kurumu bu ifadelerin Amerika ve Avrupa yaşayan müslümanlar için bir takım sorunlar çıkarmasından kaygılandığını söyledi.

Yemen, Suriye, Irak ve Myanmar’da suçsuz müslümanların katliam edilmekte olduklarını belirten Ayetullah Eraki, Çin İslam alimleri ve İslam aleminin öteki şahsiyetlerinin yakın işbirliği ile İslam aleminin içinde bulunduğu sorunların önemli ölçüde azaltılması temennisini dile getirdi.

Çin müslüman toplumunu önemli bir topluluk niteleyen İslam mezheplerini yakınlaştırma kurumu genel sekreteri, Çin din alimler heyetinin tahran ziyareti ve temaslarının iki ülke arasındaki İslami ilişkilerin güçlenmesini beraberinde getirebileceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.