Ayetullah Eraki: Türkiye halkı ve alimleri direniş mihveridir

  • 29 Temmuz 2015
  • 848 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Türkiye halkı ve alimleri direniş mihveridir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsini Eraki, bölge buhranlarının giderilmesi için Müslümanlar arasında vahdetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Muhsini Eraki, dün Beyrut’ta düzenlenen Direniş Âlimleri Dünya Birliği Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Suriye buhranına temas ederek, doğru yolun bütün Müslüman gruplar arasında vahdet ve barış olduğunu belirtti ve bütün İslam ülkelerinin güçlerini İslam dünyasının vahdeti için kullanmaları gerektiğini hatırlatarak, Türkiye’nin de Suriye’ye saldırı yerine Suriye sorununun siyasi yoldan çözümü için çaba göstermesi ve katkıda bulunmasının daha yerinde olacağını söyledi.

Ayetullah Eraki, Türkiye halkı ve alimlerinin direniş mihveri olduklarını belirtirken, Türkiye hükümetinin terörist gruplara verdiği destekten ve Suriye topraklarına saldırısından Arabistan’ın Yemen’e saldırısında olduğu gibi zarar göreceğini belirtti.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsini Eraki, Türkiye’den Suriye’de çatışan gruplar arasında ihtilafları çözmesi için çaba göstermesini isterken, Siyonist İsrail’in bu ihtilafları kendi lehine kullanmasının önüne geçmesini de istedi.

Direniş Alimleri Dünya Birliği’nin ilk konferansı İslam dünyasının değişik yerlerinden 150 alim ve düşünürün katılımıyla Beyrut’ta düzenlenirken konferans bugün sona erecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.