Ayetullah Hatemi: Amerika ile ilişkilerin normalleşmesi İmam Humeyni ve İmam Hamaney’in öğretileri ile uyuşmuyor

  • 31 Ekim 2015
  • 902 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Amerika ile ilişkilerin normalleşmesi İmam Humeyni ve İmam Hamaney’in öğretileri ile uyuşmuyor

İran Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Hatemi, Tahran’ın güneyinde bulunan Rey şehrinde yaptığı konuşmada ” Amerika ile ilişkilerin normalleşmesi, İmam Humeyni ve İmam Hamanei’nin öğretileri ile uyuşmuyor” diye ifade etti.

İmam Humeyni’nin Amerika’yı Büyük Şeytan olarak adlandırdığına işaret eden Ayetullah Hatemi, İmam Humeyni’nin Amerika hakkındaki düşüncelerinin gerçekleri yansıttığının altını çizdi.

Hazret-i Zeynep ve Hazret-i Seccad’ın rollerine değinen Ayetullah Hatemi, bu iki şahsiyetin doğru çabaları sonucunda Aşura isyanı’nın canlı kalarak hayatını sürdürmesini dile getirdi.

Hazret-i Ali’nin tehditleri fırsata çeviren bir şahsiyet olduğunu belirten Ayetullah Hatemi, “Hazret-i Ali bereketli hayatının son anına kadar İslam yolunda bir asker gibi savaştı” diye konuştu.

Ehlibeyt düşmanlarının İslami toplumda fitne çıkarmaya kalkıştığını vurgulayan Ayetullah Hatemi, Hazret-i Seccad ile Hazret-i Zeynep’in faaliyetleri sonucunda bu fitnenin Emevi toplumunun kendisine döndüğünü kaydetti.

İmam Hüseyin ile yarenlerinin Aşura adlı büyük olayda zafere ulaştıklarına da işaret eden Ayetullah Hatemi, bu zaferin şehitlerin kanlarının akmasından kaynaklandığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.