Ayetullah Hatemi: Bölge ülkeleri Saddam’ın kaderini unutmamalı

  • 03 Mart 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Bölge ülkeleri Saddam’ın kaderini unutmamalı

Ayetullah Ahmet Hatemi, bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, bölge ülkelerine hitap ederek, “Yabancı güçler sizi Saddam gibi kullanıp işleri bittikten sonra da çöpe atmak istiyor” dedi.

Bu haftaki Tahran Cuma namazı Ayetullah Ahmet Hatemi’nin imamlığında eda edildi.

Ayetullah Ahmet Hatemi, Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, gelecek yıl içerisinde İran’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak, İran’da Batılı ülkelerdeki seçimlerden farklı bir seçim ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Düşmanların seçimlerde komplo kurup ortamı gerginliğe çevirmek istediklerini kaydeden Ayetullah Hatemi seçimler hakkındaki konuşmalarını da şöyle devam ettirdi: Gelecek sene içerisinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kutuplaşma gibi yaklaşımlardan uzak durulmalı, çünkü düşmanlar bunu bir fırsat olarak kullanmak istiyor. 2009 yılında azınlık bir grup çoğunluğun oyuna saygı göstermeksizin ülkede büyük fitne çıkardı. Onlar bu tavırlarından dolayı özür dilemeleri gerekir.

“Düşmanların yürüttüğü İranofobi projesi ABD’nin yeni başkanının seçilmesiyle birlikte arttı. Suudi Kralı da bu politikayı izliyor” diyen Ayetullah Ahmet Hatemi, bölge ülkelerine de hitap ederek, “İran’ın gücü bölge ülkelerinin istikrar ve güvenliği içindir. ABD ve Batılı ülkeler mütemadiyen Irak’ı bölmek istediklerini söylüyorlar. İran olmasaydı şimdiye kadar bölge ülkeleri de bölünecekti. İran sizin güçlü kardeşinizdir. Yabancı güçler sizi devrik Saddam gibi kullanıp işleri bittikten sonra da çöpe atmak istiyor” beyanatında bulundu.

Ayetullah Ahmet Hatemi, “ABD ve müttefikleri Suriye’de sığınmacıların yerleşmesi için tampon bölge inşa edilmesini öne sürüyorlar. Bu konu Suriye’nin bölünmesine zemin hazırlayacak, zira ki orada teröristler beslencektir. İran ise bu bağlamda düşmanların tüm komploları karşısında direniş göstermektedir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.