Ayetullah Hatemi: Gülümseme siyaseti yararsız kaldı

  • 09 Aralık 2016
  • 952 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Gülümseme siyaseti yararsız kaldı

Ayetullah Ahmet Hatemi, bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu haftaki Tahran Cuma namazı Ayetullah Ahmet Hatemi’nin imamlığında eda edildi.

Ayetullah Ahmet Hatemi, bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, Musul ve Halep’te elde edilen son başarıları tebrik ederek, yakın gelecekte Halep’te İslam düşmanlarının yenilgiye uğrayacağını belirtti.

Ayetullah Hatemi, ABD’nin İran’a yaptırım kararını 10 yıl daha uzatmasıyla ilgili, “ABD’nin iki meclisinde onayladığı kararın nükleer anlaşma ihlali olduğu için bizler de kesinlikle tepki göstereceğiz. Obama, siyonistlerin tuzağına dikkat etmeli ve bu karara imza atmamalı, yoksa hayat boyunca rezil kalacaktır” açıklamalarında bulundu.

Ayetullah Hatemi, nükleer anlaşma ihlaline dair şunları da kaydetti:

Nükleer anlaşma ihlali meselesinde İran milletinin Rehber’in buyruklarına dayanarak birlikte kesin dille gösterdiği tepkileri övgüye layıktır. Bu şunu gösteriyor ki, İnkılap Rehberi’nin buyrukları kapsamlı ve bütün olarak sunulduğu halde tercihli olarak uygulanmaması gerekir.

Emperyalistler güvenilir değildir. Zira ki, saldırganlık Kâfirlerin huyunda olduğu için söz ve antlaşma kavramını anlayamazlar. Onlar karşısında gülümseme yaklaşımı faydasız olduğundan dolayı direniş en uygun politikadır.

İran’ın en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemdeyiz. Bu yüzden ülkenin kuvvetli iç gücü iyi bir şekilde düşmanların komplolarına yanıt verecektir.

İran’da düzenlenecek olan 2017 Cumurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını da hatırlatan Ayetullah Ahmet Hatemi, siyasetçilere hitap ederek, “Şunu unutmayınız ki İslam İnkılabı kolay kolay kazanılmadı! 200 binden fazla şehit verildi, çileler çekildi. Dolayısıyla da bazı siyasi gruplar İslam İnkılabı’nı şahsi kazanımlar için kullanırsa, bu nankörlüktür!” değerlendirmesini yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.