Ayetullah Hatemi: Hain Al Suud Haremeyn’i yönetmeye layık değil

  • 12 Eylül 2016
  • 1.037 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Hain Al Suud Haremeyn’i yönetmeye layık değil

Ayetullah Ahmet Hatemi, Kurban Bayramı Namazı hutbelerinde Al Suud’un Haremeyn’i yönetmeye layık olmadığı vurgusunu yaptı.

Tahran’daki Kurban Bayramı Namazı Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi’nin imamlığında eda edildi.

Bayram Namazı hutbelerinde İslami mezheplerin yakınlaşması konusuna değinen Ayetullah Hatemi, Şii ve Sünni müslümanların ortak düşmanları ABD karşısında durarak, “Kahrolsun Amerika” sloganı atmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mina’daki faciaya da işaret eden Ayetullah Hatemi, “Bu faciada 7 bin müslüman ‘Lebbeyk’ diyerek, Al Suud’un cinayetleri ateşinde yandı. İnkılap Rehberi’nin hac merasimi mesajında zaten bu konu en iyi şekilde açıklanmıştır” dedi.

Ayetullah Ahmet Hatemi, “Mina’daki faciada Suud yönetimi hem suçlu hem de canidir. Hacılara su bile ulaştırmadılar. İran Kızılay Kurumu mensuplarının da imdat için devreye girmesine mani olarak, büyük cinayet işlediler. Bu caniler İslami mahkemede yargılanmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Hatemi, “Mina faciası Al Suud’un Haremeyn-i Şerifeyn’e ihanet ettiğini gösterdi. Onlar hac merasimini yönetmeye layık değildir. Dinsiz Suudi müftülerinin cinayetleri Suudi yetkililer karşısında o kadar da küçük kalmaz. Bu müftüler Suud yönetimi cinayetlerini yanlış ve mantıksız açıklamalarla örtbas etmeye çalışıyor” diye söyledi.

Mina’da hayatını kaybedenlerin arasında 37 İslam ülkesinden hacıların bulunduğunu hatırlatan Ayetullah Hatemi, “İran’dan başka hiçbir ülkeden itiraz sesi yükselmedi. Bu kadar da mı dünyaperestlik olur. İslam ülkeleri bu facia karşısında sus payı aldı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.