Ayetullah Hatemi: Trump, İran halkından özür dilemeli

  • 12 Kasım 2016
  • 1.219 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Trump, İran halkından özür dilemeli

Ayetullah Ahmed Hatemi, bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, Trump’ın İran milletinden özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Bu haftaki Tahran Cuma namazı Ayetullah Ahmed Hatemi’nin imamlığında eda edildi.

Ayetullah Ahmed Hatemi, bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ayetullah Hatemi, Musul’u DAEŞ’ten Kurtarma Operasyonu’na işaret ederek, “Allah’a şükürler olsun ki Irak ordusu ve Haşd-i Şabi günbegün zafere yaklaşmaktadır. Gayretle gerici terör örgütleriyle mücadele ettikleri için uluslararası toplumun olara teşekkür etmesi gerekir” dedi.

Terörle mücadelede İran, Suriye ve Irak’ın gerçekten çaba gösterdiğini hatırlatan Ayetullah Hatemi, “Terörle mücadele ettiğini savunan o yalan dolan koalisyon aslında gerici terör örgütlerine destek sağlamkla uğraşıyor” ifadesini kullandı.

Ayetullah Ahmed Hatemi, ABD başkanlık seçimlerine de işaret ederek, “Seçimlerden önce devletin ABD karşısında sergilediği tavrı makul, mantıklı ve tarafsızdı. ABD yetkililerinin hepsi Siyonist’in aleti olduğu söylenirdi. Daha doğrusu bu akıllıca bir yaklaşımdır. Lakin bazı gazeteler ve siteler maalesef kimi adayının zaferini bekliyordu. Onlar amaçlarına ulaşamadı ama böyle aykırı tavırların yerine devletin siyasetini izleseydiler makbul olurdu” açıklamasında bulundu.

Ayetullah Hatemi konuşmasının devamında, devletin seçimlerden sonraki tavrını olumlu karşılayarak, “Biz hiç bir ülkeye müdahale etmeyiz ve diğer ülkelerin halkına saygı gösteririz. Bu İran’ın geçmiş ve gelecekteki değişilmez yaklaşımıdır. Ancak demokrasini savunan ülkelerde böyle bir mantık mevcut değildir” ifadelerini kullandı.

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi, Trump’a hitap ederek, “Yeni seçilen başkana bir öğüt vereceğim. Sende eski başkanların yanlış yollarını izlersen emin ol onların durumuna düşeceksin. Zira eski gururlu başkanlar kendilerini ABD değil dünyanın başkanı sanıyorlardı. Örneğin Obama geldiğinde ‘Ben ABD’nin askeri müdahalelerini durduracağım ve Guantanamo kampı’nı kapattıracağım’ derdi. Aslında eski ABD’li başkanların hepsi yalancıydı” değerlendirmesini yaptı.

Yeni seçilen başkana hitabeden Ayetullah Hatemi, “Sen seçimlerde oy kazanmak için İran milletini terörist olarak suçladın. Şunu bilmeniz gerekir ki, İran halkı eski ABD başkanlarını bezgin duruma düşürmüştür. Sende eski başkanlar gibi delilik yaparsan kesinlikle İran milleti sert bir şekilde yanıt verecektir. Eğer zerre kadar cömertliğin olsa İran halkından özür dilemen gerek. Çünkü bu millet saygılı, korkusuz ve aslan gibidir. Bu yüzden onlarla uğraşmayacaksın” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.