Ayetullah Hatemi: Zalimlerin ortadan kaldırılmasıyla Bahreyn halkının rahat bir nefes almasını temenni ediyoruz

  • 02 Mart 2018
  • 1.014 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Zalimlerin ortadan kaldırılmasıyla Bahreyn halkının rahat bir nefes almasını temenni ediyoruz

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, son zamanlarda kadınların örtüsüyle ilgili meydana gelen olaylara işaret ederek, “Yasaları çiğneyerek neden mecburi örtü var diye soruyorlar. Bunların gücü yeterse bunu bile kabul etmeyecekler. Sözü geçen yasa ise Allah’ın yasasıdr ve tüm mercilerimiz de hiç kuşkusuz örtünün dinin temel gereksinimlerden biri olduğunu vurguluyor” ifadelerde bulundu.

Ayetullah Hatemi sözlerini şöyle sürdürdü: Geride bıraktığımız hafta, Tümgeneral Kasım Süleymaniyi anma töreni düzenlenirken çok sayıda ülke yetkilisi bu merasim dolayısıyla mesaj yayınladı; anacak ortadaki gerçek şu ki, Hac Kasım’ın takdir edilmesi cihat, şehadet, velayet ve her zaman ayakta durmanın anılması anlamına gelir. Kasım Süleymani 2017 yılının et etkili şahsiyetlerinden ve ülke içinde de en çok sevilen isimlerden biri sayılıyor.

Tahran Cuma Namazı geçici Hatibi ilaveten şöyle dedi: Geçen hafta üzerinde durulan bir diğer konulardan ise ABD’nin karşısında direnme hırsıdır; yetkililerimizden birisinin savunma ve füze alanındaki gelişmelerimizden dolayı kimseden izin almayacağımızı dile getirmesi ise takdire layıktır.

Yemen meselesine de değinen Ayetullah Hatemi, “Biz Yemen krizinden ötürü de kaygılıyız. zira bu ülkede tehlikeli ve salgın şeklinde olan hastalıklar yayılmaya başlarken elde edilen bilgilere göre de şimdiye dek 22 milyon insan aç bırakılmıştır. Öte yandan Bahreyn ise bu ülkenin Müslümanları için büyük bir hapishaneye dönüşmüştür. Bu ülkede 2 genç idam cezasına çarpıtılarak birçok kişi de uzun süreli hapislere mahkum edildi, ancak bu zalim hanedanın ortadan kaldırılmasıyla Bahreyn halkının rahat bir nefes almasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.