Ayetullah Hemadani: Şii ve Sünni müslümanlar birlik beraberlikle gerçek İslam’ı dünyaya tanıtmalıdır

  • 07 Eylül 2015
  • 1.170 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemadani: Şii ve Sünni müslümanlar birlik beraberlikle gerçek İslam’ı dünyaya tanıtmalıdır

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Azerbaycan Cumhuriyeti Temsilcisi ve Kafkasya Müslümanlar Kurumu’nun ortaklaşa ev sahipliğinde Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Ayetullah Nuri Hemedani, Şamahi şehrinin tarihi ‘Cuma Camii’ni gezdi.

Ayetullah Nuri Hemedani, Şamahi Cuma Camii’nde namaz kıldıktan sonra Şii ve Sünni müslümanların birlik kurmasının gerekliliğine dikkat çekerek “Tarih boyunca İslam ümmeti arasındaki ayrışmalar müslümanlara hiçbir yarar sağlamamasının yanı sıra İslam’a en büyük darbeleri de indirmiş ve dolayısıyla birlik beraberlikle gerçek İslam’ı dünya kamuoyuna tanıtmalıyız” diye konuştu.

Kafkasya Müslümanları Kurumu Dini Lideri Allah Şükür Paşazade de bu görüşmede Ayetullah Nuri Hemedani’nin Azerbaycan’da bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirterek “Alimlerin ve taklit mercilerinin Kafkasya Bölgesi müslümanlarını ziyaret etmesi güzel ve ümit verici bir harekettir” diye vurguladı.

Gence seferi

Ayetullah Nuri Hemedani, Şamahi’den sonra Gence’ye gitti. Gence şehrinin Şah Abbas adlı camisini ziyaret eden Ayetullah Nuri Hemedani burada da yaptığı konuşmada “İslam ümmetinin birliği düşmanların komplolarını boşa çıkaracak. İslam birlik, beraberlik ve kardeşlik dinidir ve Kur’an-ı Kerim ve İslam’a göre hiçbir millet başkasından üstün değildir” diye belirtti.

İslam’daki tek ölçütün takva olduğunun altını çizen Ayetullah Nuri Hemedani “Bugün İslam dünyası herşeyden önce düşmanlar karşısında birleşmelidir çünkü düşmana karşı koymanın tek yolu dini ve mezhebi ortak payda ekseninde buluşturmaktır” diye ifade etti.

Terörist tekfirci ve selefi grupların da cinayetlerine değinen Ayetullah Nuri Hemedani “İslam düşmanları tekfirci ve IŞİD gibi grupları oluşturmakla İslam ümmeti arasında ayrışma politikasını güdüyor” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.