Ayetullah Hemedani: Müslümanlar arasında dayanışma ve vahdet çok etkisi olan önemli bir konu…

  • 01 Mart 2015
  • 786 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Müslümanlar arasında dayanışma ve vahdet çok etkisi olan önemli bir konu…

Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kenti İslami İlimler Merkezi taklid mercilerinden Ayetullah Nuri Hemedani, Müslümanlar arasında dayanışma ve vahdeti çok etkisi olan önemli bir konu olarak niteledi.

Ayetullah Nuri Hemedani, Mısırlı Şeyh İmad Kandil’le görüşmesinde, Mısır’da Müslümanlar arasında birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Ayetullah Hemedani, batı ve Avrupa ülkelerinin müdahalelerinin gerçekte İslam dünyasının sorunlarının başlıca sebebi olduğunu söyledi.

Mısır’da devrim öncesinde Arabistan’ın, Vahhabiler ve selefi gruplar ile partilerin oluşması ve onların propagandası için petrol ve gaz parasından sağlanan imkanları Mısır’a yönlendirdiğini ve gerekli finansı sağladığını belirten Ayetullah Hemedani, diğer taraftan Amerika ve Siyonistlere bağlı hükümetlerin Mısır üzerinde hakimiyet sürdürdüklerini söyledi.

İranlı sözkonusu İslam alimi ve taklid mercii, İslam düşmanlarının IŞİD ve tekfirci hareketleri oluşturmak suretiyle, İslamofobi’yi oluşturduklarını söyledi.

Ayetullah Hemedani, İran’ın bu zamana kadar Mısır’la defalarca ilişkileri kurma konusunda çaba gösterdiğini ama batının takipçisi olan Mısır yönetiminin bu durumdan kaçındığını ve Arabistan’ın da Mısır üzerinde farklı bir şekilde nüfuzuyla İran ile ilişkilerin kurulmasına izin vermediğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.