Ayetullah Hemedani: Müslümanlar düşmanın nüfuzuna karşı birlik olmalı

  • 05 Şubat 2020
  • 1.038 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Müslümanlar düşmanın nüfuzuna karşı birlik olmalı

İslam dünyasının büyük alimi ve İran’ın taklid mercilerinden Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, İslam ülkeleri ve komşu ülkelerden, düşmanlar karşısında insicam içinde olunması gerektiğini belirterek, ‘İslam ümmeti düşmanın nüfuzuna karşı birliğini güçlendirmelidir’ dedi.

Ayetullah Hemedani,  dün Kum kentinde Afganistan’ın İran büyükelçisi Abdulgaffur Lival ile görüşmesinde, İslam açısında coğrafyaların önemli olmadığını belirterek, ‘bütün dünya müslümanları kardeştirler ve birbirlerine kardeşçe yaklaşmalılar ve düşmanlar karşısında  güçlü ve işbirliği içinde olmalılar’ dedi.

Ayetullah Hemedani, İran İslam Cumhuriyeti’nin başta Afganistan olmak üzere  bütün müslüman milletlerin yanında olduğunu  belirterek, düşmanlar karşısında iman ve inançla karşı durulması gerektiğini söyledi.

İranlı taklid merci İslam alimi, İran’ın bütün zorluklar ve düşmanlıklar  karşısında dirayetle direndiğini belirterek, ‘Afganistan devleti ve halkı birlik ve beraberlik içinde olmalı, Amerikalılar ve diğer düşmanlarını ülkelerinden kovmalı ve onların yıkıcı ve zararlı faaliyetleri karşısında direnmeliler’ dedi.

Ayetullah Hemedani, İran’da 3 milyon Afganlı mülteciyi ağırlamanın İran’ın  şefkatini gösterdiğini belirterek, iki ülke arasındaki bu dostluktan en iyi şekilde yararlanmak gerektiğini söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.