Ayetullah Hemedani: Suud Rejiminin Şeyh Nemr’i İdam Etmek İstemesinin Asıl Hedefi, Halk Kıyamını Engellemektir

  • 13 Mayıs 2015
  • 1.178 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Suud Rejiminin Şeyh Nemr’i İdam Etmek İstemesinin Asıl Hedefi, Halk Kıyamını Engellemektir

İran’ın Kum kenti taklit mercilerinden Ayetullah Hüseyin Nuri Hamedani, Suudi rejiminin bu ülkenin tanınmış mücadeleci din alimi Şeyh Nemr Bakır Nemr’i idam etmek istemesinden asıl hedefinin, bu ülkenin halkının özgürlük yanlısı kıyamını engellemek olduğunu söyledi.

Ayetullah Hamedani, Şeyh Nemr’in önümüzdeki günlerde idam edilecek olmasına karşı tepki göstererek, Suudi rejiminin emperyalizmin sultasında olduğunu ve sözkonusu seçkin alimin idamıyla bu ülke halkının özgürlük yönündeki kıyamlarının yayılmasının engellenmek istendiğini söyledi.

Ayetullah Nuri Hamedani, Şeyh Nemr’e verilen idam kararını adaletsiz ve zalimce olarak nitelerken, Arabistan’ın bu girişimini, beyan özgürlüğünün engellenmesi olarak niteledi ve İran milletinin bu durum karşısında sessiz kalmayacağını ve bu insanlık dışı girişimi bütün dünyaya anlatacağını söyledi.

Ayetullah Hamedani, Yemen ve Bahreyn’de Suudi rejimine bağlı tekfirci grupların ve onların cinayetlerinin artmasına da işaretle, Bahreyn’de İslami uyanış şulesinin yakılmasıyla, Arabistan’ın petrol ve gaz parasıyla, IŞİD ve tekfirci grupları Irak ve Suriye’de İslami uyanışla mücadele etmek için oluşturduğunu söyledi.

Ayetullah Hamedani, Yemen’in Arabistan’ın yeni yöneticilerinin zorbalığının yeri olarak nitelerken ama Yemen halkının bu zorbalara karşı mücadelesinin Suudi rejimini de ne yapacağını şaşırtır hale getirdiğini ve bundan dolayı da Suudilerin her ne pahasına olursa olsun Yemen’i elden çıkarmamaya çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan ulaşan son bir habere göre Arabistan halkının kıyamından korkan Suudi rejimi Şeyh Nemr’in idam kararının icrasını ertelediğini açıkladı. Özellikle Arabistan’ın doğusunda yer alan Şiilerin yaşadığı bölgelerde son günlerde toplu kıyam başlatacakları tehditleri gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.