Ayetullah İmami Kaşani: Tüm başarılarımız Velayet-i Fakih sayesinde gerçekleşti

  • 10 Mart 2017
  • 1.228 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: Tüm başarılarımız Velayet-i Fakih sayesinde gerçekleşti

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah İmami Kaşani, gelişmiş İslam toplumunun sahip olduğu özelliklere işaret ederek, “Gelişmiş İslami bir toplumun amacı adalet, güvenlik ve halkı doğru şekilde yönetmektir” ifadelerini kullandı.

Ayetullah İmami Kaşani sözlerine şöyle devam etti: İslami toplum 14 tane örneğe sahiptir. Bunların ilki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sonuncusu ise Hz. Mehdi’dir (a.s). Tüm müslümanlar bu 14 büyük insana saygı duyuyor. Bu büyük bir kültürdür. Bu kültür, Yemen ve Irak halkının Suudi ve DEAŞ’lıların karşısında sergiledikleri direniş hareketinin oluşumuna yol açan kültürdür.

İran’ın sahip olduğu dini ve kültürel güce değinen Geçici Hatip Ayetullah İmami Kaşani, “Velayet-i Fakih, İslam’ın düşmana karşı sahip olduğu asil kültürünü yeniden canlandırıp halkın tepkisizliğini engelliyor. Bunun sayesinde de günümüzde fedakarlığa hazır olan dünya üzerinde eşleri bulunmayan genç kitleye sahibiz. İslam İnkılabı’nın zaferi ardından ulaştığımız tüm bilimsel gelişmelşerle diğer alanlardaki başarılar Velayet-i Fakih, İslam ve şeriatın etkisi altında gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

İnkılap Rehberi’nin milletin sorunlarına yönelik kaygılarını hatırlatan Ayetullah İmami Kaşani, şu değerlendirmelerde bulundu: İnkılap Rehberi’miz milletin karşılaştığı sorunlar, toplumun kültürü ve gençlerin işsizliğine ilişkin kaygı duyuyor. Rehber’imiz Uzmanlar Meclisi üyeleriyle görüşmesinde de direniş ekonomisinin pratikte uygulanmasının önemine işaret etti ve sadece uzun vadeli programlarla yetinmemesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.