Ayetullah Kazım Seddigi: Yemen Devrimi Bir Halkın Uyanışıdır ve Düşmanı Korkutan Bir Devrimdir…

  • 27 Şubat 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Ayetullah Kazım Seddigi: Yemen Devrimi Bir Halkın Uyanışıdır ve Düşmanı Korkutan Bir Devrimdir…

Tahran Cuma namazı bu haftaki hatibi Ayetullah Kazım Seddigi, bu haftaki Cuma namazı hutbelerinde Nükleer Müzakereler, Yemen Devrimi ve ayrıca ülke ekonomisinin petrole olan bağımlılığı ve bu olayın doğurduğu kötü sonuçlara temas etti.

Ayetullah Seddigi, Tahran Cuma namazında iştirak edenlere karşı  “Görüyorsunuzdur yaklaşık 60 yıldır ki Filistin, İsrail tarafından işgal edilmiştir ve bu süre zarfında her daim müzakereler düzenlenmekte, aynı zamanda da İsrail mazlum Filistin halkının evlerini üzerlerine yıkıyor, çocukları katlediyor ve bir milyara aşkın müslümanın kutsal mekanlarına karşı saygısızlık yapıyor, müslümanların ilk kıblesine saldırıyor ama diğer taraftan ise müzekereler de devam ediyor. Bu nedenlerden dolayı  İnkılap Rehberi ‘Eğer bir Nükleer Anlaşma olacaksa tüm genel konuları ve ayrıntıları kapsamalı’ dediler. Nükleer konu bizim için bir inanç meselesidir ve varılacak olası bir anlaşmada tüm yaptırımlar kaldırılmalı ve uluslararası bakış ve mantığın aksine, bizim içişlerimize karışmamalılar” diye konuştu.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi, Cuma namazı hutbelerinin bir diğer kısmında ise İran ekonomisinin petrol gelirlerine olan bağımlılığını hatırlatarak, “ülke planlamalarında petrole olan bağımlılığı azaltmalıyız, petrole bağımlı olan bir ekonominin kontrolü bizim elimizde değil ve bağımsızlık ilkesiyle çelişkilidir” dedi.

Ayetullah Kazım Seddigi, Yemen’de son gelişmeler üzerine, bu devrimin bir halk uyanışı olduğunu belirtti ve “Bu devrim bir halkın uyanışıdır, düşmanları korkutan bir devrimdir ve bazı bölge ülkelerinin baş belası haline gelmiştir” diye hitapta bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.