Ayetullah Kirmani: 2009 fitnesinde bulunanlar yönetime dahil edilmemeli

  • 16 Haziran 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: 2009 fitnesinde bulunanlar yönetime dahil edilmemeli

HZ. Ali (a.s)’ın Malik Eşter’e yazdığı mektuptaki İslami düzenin özelliklerine değinen geçici Cuma Namazı Hatibi, 2009 fitnesinde bulunanların yönetime dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan geçici Hatip Ayetullah Muhammed Ali Muvahhıdi Kirmani, “Velimiz Hz. Ali (a.s) iyi işler yapanlarla kötü girişimlerde bulunanlara aynı şekilde muamele yapılmaması gerektiğini anlatıyor. İyiyi alkışla ve kötüyü ise diğerlerine ders olması için cezalandır. Yetkililer bunu dikkate almalı. Hükümet işlerinde sorumlu olanlara da dikkat edilmelidir. Bunlardan herhangi birisinin ihanet ettiği takdirde hemen cezalandırılıp durum telafi edilmelidir” diye konuştu.

Ayetullah muvahhıdi Kirmani sözlerini şöyle sürdürdü: İslami bir düzen kurduğumuza göre bu yönde sahip olunması gereken özellikleri de bilmemiz gerekiyor. Hz. Ali (a.s), Malik Eşter’e yazdığı mektupta İslam hükümetinin kurulması için gerekli olan özellikleri birer birer açıklamıştır. Biz de bunları uygulamalıyız.

Cuma Namazı geçici Hatibi sözlerinin devamında, “Hz. Ali (a.s) yetkililerin seçimiyle ilgili onların sınanmasını tavsiye edip bu konuda kesinlikle kişisel isteklere uymamayı vurgulamıştır. Onlara gerekli maaş vererek hrsızlık yapmalarını engelle demiş mevlamız” ifadelerinde bulundu.

Yönetime seçilenlerin geçmişine atıfta bulunan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerine şunları da ekledi: Hz. Ali (a.s), atadığınız yetkililerin kötü geçmişe sahip olmamasına dikkat edin. Dindar ve temiz insanları seçin demiş. Örneğin ülkemizde 2009 fitnesinde bulunanları kesinlikle yönetim organına dahil etmeyin.

Konuşmalarının bir diğer kısmında İslam İnkılabı Rehberi’nin ABD ile ilgili beyanatına değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “Rehberimiz ABD hakkında unutulmaması gereken bir cümle dile getirdi ve o da ABD’nin her zaman bizim düşmanımız olmasıdır. Ayrıca ABD’ye güvenmememiz gerekiyor. İslam ve İslam Cumhuriyeti’yle Kur’anı Kerim’i desteklediğimiz sürece ABD yüzümüze gülmeyecek. Gülümsemesi bile bizi aldatmak içindir. Böylece direniş ekonomisine odaklanarak onların önünde durmalıyız” açıklamlarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.