Ayetullah Mekarim Şirazi: Amerika ve Batıya Güven Olmaz

  • 30 Aralık 2015
  • 986 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Amerika ve Batıya Güven Olmaz
Büyük taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, batılılar ve Amerikalıların kendi tutum ve davranışlarında sadakatli olmadıklarını ve bunun için de onlara güven olunamayacağını bildirdi.

Bugün Kum kentinin Azam camiinde fıkıh dersinde yaptığı konuşmada dış politikaya işaret eden Ayetullah Mekarim Şirazi, güvensizlik duvarını yıkmak amacıyla batı ile dostluk yapmaya seslenen bazı kesimlere tepki göstererek, toplumdaki sorunlardan biri bu gibi sade düşüneneler ve düşünceler olduğunu ifade etti.

KonuÅŸmasının bir bölümünde Nijerya’daki hadiselere iÅŸaret eden Ayetullah Mekarim Åžirazi, Nijerya’da meydana gelen bu musibetten kimseden ses çıkmamasına karşın batıda bir kaç kiÅŸi öldüğü zaman dünya altüst edildiÄŸini dile getirdi.

Ayetullah Şirazi, bu gibi durumlarda kendi menfaatlerinin peşinde olan batılılara güven etmenin mümkün olmadığını konuşmasına ekledi.

KonuÅŸmasının devamında tekfirci gruplarla mücadele adına Suudi Arabistan tarafından oluÅŸturulan sözde koalisyonu eleÅŸtiren Ayetullah Mekarim Åžirazi, yalan olan bu koalisyonun ABD ve Avrupa’nın menfaatlerini koruduÄŸu belirtti.

Ayetullah Mekarim Åžirazi, beyanatlarında Ä°ran ve batı arasında anlaÅŸmaya varılan nükleer anlaÅŸmasına iÅŸaret ederek, ülkedeki bazı kesimlerin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın bahanesiyle Tahran’da ABD büyükelçiliÄŸini açmak peÅŸinde olduklarını ifade ederek, hala eski yaptırımları kaldırmayan Amerika’nın Ä°ran aleyhinde yeni yaptırım kararları aldığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.