Ayetullah Mekarim Şirazi: Bazı İslam ülkelerinin liderleri düşmanların işbirlikçisidirler

  • 10 Ocak 2015
  • 962 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Bazı İslam ülkelerinin liderleri düşmanların işbirlikçisidirler

İslami İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kenti  taklid mercii alimlerden  Ayetullah Mekarim Şirazi, bazı İslam ülkeleri liderlerinin düşmanların  işbirlikçileri ve maşaları olduğunu söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Hz. Peygamber Muhammed Mustafa (S) ve Hz. İmam Cafer Sadık’ın veladet yıldönümleri vesilesiyle düzenlenen  merasimde yaptığı konuşmada,  İslam mezhepleri arasında vahdetin zaruretine temas ederek,  maalesef İslam düşmanlarının  İslam dünyasını parçalamaya ve onlar arasında ihtilaf ve savaş çıkarmakla meşgul olduklarını bazı İslam ülkeleri liderlerinin ise düşmanların işbirlikçileri ve maşası olduğunu  zira onların  ihtilaf ateşini körüklediklerini ve paralarını kendilerine muhalif olan Müslümanlara karşı   kullandıklarını  ve bu durumun da Müslümanlar arasında ihtilaf ateşinin  büyümesine neden olduğunu söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, bölgedeki tekfirci grupların insanlık dışı girişim ve cinayetlerinin gerçekte düşmanların İslamofobi ve İslam dünyasının vahdetini  parçalamaya dayalı planları çerçevesinde gerçekleştiğini  belirterek; tekfirci  hareketlerin İslam’a karşı mücadele ettiklerini ve bunların asla İslam’la ilişkilerinin olmadığını söyledi.

Ayetullah Şirazi, tekfirci  cephenin halihazırda inzivaya itildiğini ve yok olmak üzere olduğunu belirterek, çok kısa zamanda onların hamilerinin de rezil rüsva olacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.