Ayetullah Mekarim Şirazi: Dinler tekfircilikle mücadele için birlik içinde olmalılar

  • 07 Şubat 2016
  • 896 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Dinler tekfircilikle mücadele için birlik içinde olmalılar
İran’ın Kum İslami İlimler Merkezi Taklid Merciilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, ilahi dinlerin, radikal ve tekfirci gruplarla mücadele için birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

İRNA’nın Kum kentinden bildirdiğine göre, Ayetullah Mekarim Şirazi, dün gece Kum kentinde, Vatikan adalet ve barış şurası başkanı kardinal Piter Turksun ile görüşmesinde, Kum dini ilimler havzası ve ile Vatikan arasında ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini bildirirken, bu gibi görüşmelerin beşeriyet dünyasının sorunlarının çözümünde katkısının olmasını arzu etti.

Ayetullah Mekarim Şirazi, dünyanın mevcut sorunlarına temasla, savaşlar, ihtilaflar, ahlaki fesatlar, iktisadi ve siyasi sorunları, günümüz dünyasının en önemli sorunları olarak niteleyerek ilahi dinler arasında işbirliğiyle bunların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Ayetullah Mekarim Şrazi, açıklamasının devamında, Vatikan’ın adalat ve barış konusuna önem vermesinden dolayı memnuniyetini bildirirken, Vatikan’ın bu yönde bir bakanlık oluşturmasına da dikkat çekti.

Sözkonusu görüşmede kardinal Piter Turksun da, dünya halkının halihazırda savaş, kan dökülmesi gibi sorunlarla iç içe olduğunu belirterek; ilahi dinler arasında teamülün dünya toplumunu ilahi düzene yakınlaştıracağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.