Ayetullah Mekarim Şirazi: Ramazan ayı; Sevgi ayıdır, dostluk ayıdır, vahdet ayıdır, gönüllerle bağ kurma ayıdır

  • 22 Haziran 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Ramazan ayı; Sevgi ayıdır, dostluk ayıdır, vahdet ayıdır, gönüllerle bağ kurma ayıdır

Ayetullah Mekarim Şirazi yayımladığı bir bildiride İran halkının her bir ferdini, ülkenin içinde bulunduğu hassas siyasi ve sosyal şartları da dikkate alarak düşmanın entrikalarına karşı uyanık olmaya çağırdı.

Mübarek Ramazan ayının girişi münasebetiyle yayımlanmış olan mesajda şu ifadelere yer verildi: Bu mübarek ayın geceleri ve gündüzlerini tüm dünya Müslümanlarına, özellikle de aziz İran halkına tebrik arz ederim. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki bu ay; sevgi ayıdır, dostluk ayıdır, vahdet ayıdır, gönüllerle bağ kurma ayıdır. Zira herkes ruhlara incelik getiren, gönülleri aydınlatan ve iç dünyalara saflık bahşeden bir programa iştirak etmiş bulunmaktadır. Bu yüzden her aydan daha fazla bu ayda yoksulları, çaresi tükenmiş hastaları ve hapishanedeki suçsuz mahkûmları düşünelim.

Bu ayda farklı siyasi ve sosyal hizipler kaba sözleri ve incitici ifadeleriyle Ramazan ayını kirletmemelidir. Eğer daha önce de şayet böyle bir gaflete düşmüşlerse gerçekten samimi bir şekilde Allah’a yönelmeli ve tövbe etmelidirler.

Ülkemiz şu anda çok kritik siyasi ve sosyal şartlar altındadır. Düşmanımız ise her zamankinden daha hevesli bir şekilde pusudadır; her gün makul olmayan yepyeni bir bahane önümüze sürmekte ve ülkemizde fitne çıkarmak için her fırsattan faydalanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.