Ayetullah Mekarim Şirazi: Şia tekfiri gruplarla mücadelenin bayraktarıdır

  • 07 Aralık 2016
  • 1.380 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Şia tekfiri gruplarla mücadelenin bayraktarıdır

Ayetullah Mekarim Şirazi, Endonezya İstişare Meclis Başkanıyla İmam Seccad (a.s) medresesinde yaptığı görüşmede şunları söyledi: Sizin Kum şehrinde bulunmanız diyalog ve görüş alışverişi için çok iyi bir fırsattır. Biz Endonezya’yı en büyük İslam ülkesi biliyoruz ve ona saygı duyuyoruz. Endonezya’daki Müslümanlar itidal yolunda hareket ediyorlar, ama tekfiri konusu tüm İslam âlemini ve dünyayı tehdit etmektedir.

Ayetullah Mekarim konuşmasına şöyle devam etti: Çeçenistan’da Vahhabiyet hakkında bir konferans düzenlendi; Ehle-i sünnet âlimleri bir araya gelerek Vahhabiliğin İslam mezhebinden olmadığını söylediler. Bazı Vahhabiler kendilerini tekfirilerden ayırabilirler, bizim onlarla bir işimiz yoktur. Ben, “Vahhabilik Yol Ayrımında” unvanında bir kitap yazdım ve orada tekfirileri birbirinden ayırdım; ama şimdi tebliğ edilen tekfiri Vahhabiliktir. Endonezya’daki kardeşlerimiz bu grubun nüfuzu hususunda dikkatli olmalıdırlar; Endonezya emniyetli bir ülkedir.

Şiilikle mücadele etmek bu grubun başlıca faaliyetlerindendir. Şia’ya iftira atıp adına yalanlar uyduruyorlar. Diyorlar ki Şia Kur’an’ı tahrif etmiştir. Ama mesele başka bir şeydir; siz İran’dasınız ve bunu yakından görebilirsiniz.

Şia tekfirilikle mücadelede ilk saflardadır. Birkaç yıl önce 80 İslam ülkesinden iki kongre için âlimler İran’a davet edildi. Bu da şunu gösteriyor ki Şia tekfirilikle mücadele bayrağını omuzuna çekmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.